Nieuws archief 2011

17-12-2011

Lucht je hart voor Serious Request

Hoe vaak gebeurt het dat iemand écht alleen naar jouw verhaal luistert? Zonder over zichzelf te beginnen of goedbedoelde adviezen? Van 18 tot en met 24 december houden meer dan 15 coaches in heel Leiden luistersessies voor Serious Request. Voor een klein bedrag kun je een halfuur of een uur lang je verhaal doen aan een professionele coach. Ervaar hoe het is als iemand echt naar je luistert, zonder oordeel.

 

Luisterplek
De locaties waar je aan kunt schuiven voor een luistersessie verschillen iedere dag. Waar zijn we zoal te vinden?

 • Café City Hall
 • Diaconessenhuis
 • Hogeschool Leiden
 • LAK-theater
 • Station Leiden Centraal
 • Universiteit Leiden – faculteit FSW
 • Universiteit Leiden – faculteit Geesteswetenschappen

...en nog veel meer locaties.

Wil je precies weten waar jij je verhaal kunt doen? Check Twitter (@LagoCoaching) of houd de actiesite in de gaten.

 

Lucht je hart
Ga naast de coach zitten en vertel in vertrouwen iets wat je op je hart hebt. Ervaar hoe het is als iemand echt naar je luistert, zonder oordeel. Je bent vrij om te vertellen wat je kwijt wilt. Je betaalt 5 euro per kwartier luisteren. Alle inkomsten gaan volledig naar de actie van Serious Request.

 

Professionele luisteraar
De coaches die meedoen aan de actie zijn werkzaam als coach en hebben van goed luisteren hun beroep gemaakt. De deelnemende coaches zijn:

 

Coach

Bedrijf

Twitter

Ingrid Bannink – van Doorn

Bannink Coaching & Consultancy

@Ingban

Christian Beerthuizen

 

@Chrisbeerthu

Irene Boom

 

@2FlowersJ

Manu Busschots

Manu Vooru

@coachmanu

Mieke van Geest

Down To Earth Coaching

 

Mirjam Hubert

 

@MirjamHubert

Tessa Kamp

Socratesse Personal Coaching

@tessa_kamp

Sandra Kleipas

 

@SandraTweeted

Gemma Lago

Lago Coaching

@LagoCoaching

Peter J. Pakvis

De Ad(H)Dgids

@PeterJPakvis

Annemiek Scholten

Sprankelspel

@mieks @sprankelspel

Matthijs Steeneveld

 

@Msteeneveld

Marike van IJssel

IJsselstroom

@ijsselstroom

Liesbeth Veenstra

Liesbeth Veenstra Coaching

 

 

Je kunt altijd contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek.

 

This one’s for mama
Bij Serious Request van radiozender 3FM draait het allemaal om luisteren voor het goede doel. Dit jaar zamelt het Glazen Huis vanuit Leiden geld in voor moeders die geraakt zijn door oorlog of conflicten. Lago Coaching draagt hier met een aantal professionele coaches graag een steentje aan bij. Ook spontane donaties via de actiesite zijn welkom! 

 

Meer info

Kijk voor meer nieuws op de actiesite of neem contact met me op!


08-12-2011

Luisteren voor Serious Request!

Bij Serious Request van radiozender 3FM draait het allemaal om luisteren voor het goede doel. Leidse coaches komen ook in actie voor Serious Request. Van 18 tot en met 24 december organiseert coachpraktijk Lago Coaching in heel Leiden luistersessies. Voor 5 euro per kwartier kun je je verhaal doen bij een professionele coach. Zo draag je met jouw verhaal bij aan Serious Request!

 

Ga gewoon naast de coach zitten en vertel in vertrouwen iets wat je op je hart hebt of iets dat je hebt meegemaakt. De coach luistert oprecht en geïnteresseerd naar je verhaal. Ervaar hoe het is als iemand echt naar je luistert, zonder oordeel!

 

Je betaalt 5 euro per kwartier luisteren. Alle inkomsten gaan volledig naar de actie van Serious Request

 

Professionele luisteraar

De coaches die meedoen aan de actie zijn allemaal werkzaam als coach en hebben dus van goed luisteren hun beroep gemaakt. In de korte luistersessies bieden ze vooral een oprecht luisterend oor en stellen ze soms een vraag. Alles wat je vertelt, blijft bovendien vertrouwelijk.

 

Wat levert het op?

Na een luistersessie voel jij je beter en heeft Serious Request er weer een donatie bij. En wij zijn blij om jouw verhaal te horen!

 

This one’s for mama

Het is helemaal niet moeilijk om goed naar elkaar te luisteren. Maar hoe vaak gebeurt het dat iemand écht alleen naar jouw verhaal luistert? Zonder over zichzelf te beginnen, zonder goedbedoelde adviezen of oordeel. In de luistersessies voor het goede doel blijft de coach bij jouw verhaal zodat je je echt gehoord voelt.

 

Bij Serious Request van radiozender 3FM draait het allemaal om luisteren. Luisteren voor het goede doel. Dit jaar zamelt het Glazen Huis vanuit Leiden geld in voor moeders die geraakt zijn door oorlog of conflicten. Lago Coaching draagt hier met een aantal professionele coaches graag een steentje aan bij.

 

Meedoen?

Ben je zelf coach en wil je met jouw luisterend oor bijdragen aan deze actie voor Serious Request? Sluit je aan en neem contact met me op!

Kijk voor meer nieuws op de actiesite!


28-10-2011

Laat je verleiden bij Leiden in Dialoog!

Lees de recensie van mijn Dialoogtafel...

Van 6-13 november 2011 (tijdens de Landelijke week van de Dialoog) organiseert Leiden in Dialoog weer gesprekstafels. Het thema van dit jaar is ' ver-Leiden'. We horen graag van je waar je aan denkt bij dit thema. Laat je verrassen en wie weet verras je jezelf ook nog: herken ik jou, en jij mij misschien ergens in..?

 

Hoe ziet een duurzaam Ver Leiden eruit? Welke verleiding is nodig om een duurzaam 'Ver Leiden' te krijgen? Is duurzaam verleiden mogelijk? We horen graag over je positieve ervaringen én dromen rond ver-Leiden. Misschien leidt de dialoog wel tot concrete acties om die dromen in en voor Leiden te realiseren!

 

Ik begeleid zelf een dialoogtafel op 8 november in Leiden Zuid-West. Wil je ook ervaringen delen en meedromen aan een dialoogtafel? Meld je bij me aan of kijk op de website bij welke dialoogtafel je aan wilt schuiven!

 

Tijdens een Dialoog
- maak je kennis met 5 tot 6 andere dialoogdeelnemers uit de stad

- krijg je ervaringen uit verschillende en verrassende hoeken te horen

- bepaal je zelf wat jij wilt delen

- zorgt een opgeleide Dialooggespreksleider voor een prettige, positieve en persoonlijke sfeer aan tafel

 

Landelijke Week van de Dialoog
Leiden in Dialoog vindt plaats in de Week van de Dialoog die jaarlijks wordt georganiseerd door Nederland in Dialoog. In november 2011 is er in 67 plaatsen een Dag van de Dialoog. In groepen van 6-8 personen nemen zo'n 20.000 mensen deel op 2.500 locaties in het land.


06-09-2011

Inspiratieworkshop Nazomer

In de zomer groeit alles wat in de lente gezaaid is naar een hoogtepunt, komt tot wasdom. In deze nazomer-bijeenkomst sta je stil bij je ondernemerschap, expertise of eigen ontwikkeling. Wat zie jij al terug van wat je eerder gezaaid hebt? Welke kleine en grote successen wil je vieren? Wat kan nog extra aandacht gebruiken voor je gaat oogsten?

 

Bij deelname aan de workshop ontvang je het boek Veranderingen door Monique van Etten van Coach-Trainer Platform. Zij is bij de workshop aanwezig en vertelt na afloop iets over haar nieuwste project: het Seizoensmagazine.

 

Datum: woensdag 28 september 2011 van 13.30 tot 16.30 uur, locatie: Rotterdam

Datum: donderdag 29 september 2011 van 13.30 tot 16.30 uur (bij voldoende aanmeldingen), locatie: omgeving Utrecht

 

Kosten: waardebepaling achteraf*

Aanmelden: via CoachTrainer Platform

Meer info: neem contact op.

 

*Waardebepaling achteraf: na de bijeenkomst vraag ik je per mail wat je het waard vond om bij de bijeenkomst te zijn. Dit bedrag wordt aan jou gefactureerd. Als je het lastig vindt om de waarde te bepalen, geef ik je de suggestie dat de andere CoachTrainer-workshops gemiddeld € 45,- kosten voor een dagdeel.

 

CoachTrainer Platform

Ik organiseer de workshop namens CoachTrainer Platform, het platform voor professionals en particulieren in Natuurlijk Netwerken: het delen van kennis en inzichten rond coachen en trainen. Het platform heeft een zorgvuldig samengestelde volgersgroep van ruim 1000 coaches en trainers.


24-08-2011

Onderzoek: Coaching ontvangen belangrijker dan opleiding volgen

Coaching blijkt voor werknemers belangrijker dan de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding. Meer dan de helft (52 procent) van de werknemers vindt dat een werkgever aantrekkelijk wordt als zij voor hun persoonlijke ontwikkeling begeleid kunnen worden door een externe coach. Daarnaast zou 38 procent begeleiding willen van een interne coach.

 

Dat blijkt uit een onderzoek van Unique onder ruim 4.000 respondenten. Slechts zes procent van de werknemers zou heel graag een externe opleiding volgen en drie procent een interne. Voor een vijfde van de werknemers is de aanwezigheid van een gestructureerd beoordelingssysteem zeer belangrijk in de aantrekkelijkheid van een werkgever. Regelmatige één-op-één gesprekken met leidinggevenden zijn voor twaalf procent heel belangrijk. Lees verder... 

 

Bron: Unique.


06-07-2011

Doe mee aan een onderzoek en win een coachsessie!

Lago Coaching stelt een coachingsessie beschikbaar als prijs voor deelnemers aan het onderzoek van Ik Coach (Iris Klein). De probleemstelling voor het onderzoek luidt: Hoe kun je improvisatietheater laten bijdragen om cognitieve faalangst van studenten te reduceren?

 

Maak kans op 5 prijzen met een totale waarde van meer dan € 500!

 

Doelgroep

Voor het onderzoek is Ik Coach op zoek naar mensen die:

 • ooit een training hebben gevolgd met theater erin
 • ooit een faalangst-reductietraining hebben gevolgd
 • ooit een gesprek of interview hadden met gerenommeerde improvisatietrainers
 • faalangst hebben

Het onderzoek duurt ongeveer 5-10 minuten.

 

Meedoen

Herken jij je in één van de vier categorieën en wil je meedoen? Stuur een mail naar info@ik-coach.nl. Na beantwoording van de vragen maak je kans op de volgende prijzen:

 

Prijs 1: Een coachingsessie t.w.v €130 (exclusief) te volgen bij www.LagoCoaching.nl

Prijs 2: Giftcard t.w.v €100 te besteden bij een diner www.villawestend.nl

Prijs 3: Online training zelfvertrouwen van 4 weken bij www.ik-coach.nl

Prijs 4: Cadeaubon van €17,50 te besteden aan een workshop van www.bijuwels.nl

Prijs 5: Negen boekjes van www.Matchboox.com met prachtige illustraties en originele teksten van de beste auteurs (Arthur Japin, Jan Mulder, Syliva Witteman, Wilfried de Jong e.a.)

 

Meedoen kan tot 1 juli 2011. Bekijk de voorwaarden op de website van Ik Coach.


03-07-2011

Zomer-workshop Wel of niet ondernemen?

Het is weer zomer en het kriebelt. Je wilt eigenlijk meer doen met je grote passie of je mooie vak, misschien voor jezelf beginnen. Maar je weet niet goed hoe. Waar moet je beginnen? Wat is daarvoor nodig? Wat houdt je tegen?

 

In deze workshop kom je in 4 stappen steviger in je plannen met concrete bouwstenen en actiepunten. Wie weet begin jij na de zomer je eigen onderneming?

 

Datum: woensdag 13 juli 2011 van 13.30 tot 16.30 uur

Locatie: Den Haag

Aantal: max. 8 deelnemers

Kosten: gratis zomer-aanbieding via Pay it Forward

Inschrijven: meld je aan via het contactformulier en je ontvangt een bevestiging van inschrijving.

 

Is de workshop vol of kan je niet op deze datum?  Vul het contactformulier in en blijf op de hoogte van nieuwe data!

 

Pay it Forward

Het Pay it Forward-systeem gaat ervan uit dat je in ruil voor wat je ontvangt (in dit geval een gratis workshop), 3 keer iets goeds doet voor een ander. Dat hoef je niet van tevoren vast te leggen. Je zult zien dat er vanzelf kansen voorbij komen om belangeloos iets voor een ander(en) te doen. Geef het door! 


16-04-2011

Workshop Wel of niet ondernemen?

Je wilt eigenlijk meer doen met je grote passie of je mooie vak, misschien voor jezelf beginnen. Maar je weet niet goed hoe. Waar moet je beginnen? Hoever wil je gaan? Wat is daarvoor nodig? Wat houdt je tegen?

 

In deze workshop kom je in 4 stappen stevig(er) in je vak met concrete bouwstenen voor het starten van je eigen onderneming.

 

Datum: 21 april 2011 van 14.00 tot 16.30 uur

Locatie: Den Haag

Kosten: € 45,-

Inschrijven: deze datum is vol.

 

Wil je deze workshop ook graag volgen? Vul het contactformulier in en blijf op de hoogte van nieuwe data!


 

02-03-2011

Speedcoachsessies op Women Inc Festival 2011

Zaterdag 5 en zondag 6 maart is het weer zover: het Women Inc Festival 2011. Dit weekend staat Pakhuis de Zwijger in Amsterdam in het teken van toonaangevende vrouwen, spraakmakende programma's en spetterende culturele optredens. Van prikkelende talkshows tot inspirerende speeddate sessies. Bekijk het online programmaboekje.

 

Lago Coaching is erbij en geeft op zaterdag een aantal speedcoachsessies. Wil je meedoen? Kijk hoe je je voor een sessie kunt aanmelden

 

Jij komt toch ook?