Nieuws archief 2012

17-12-2012

Talentenpool GroenLinks Leiden
In het decembernummer van het GroenLinks-magazine aandacht voor de Talentenpool van GroenLinks Leiden. Samen met fractievoorzitter Pieter Kos en zelfstandig coach en oud-bestuurslid Manu Busschots begeleid ik deze pool van twintig Leidse talenten.

Uit de blog hierover van Pieter Kos:
“De deelnemers van de pool kiezen zelf een ontwikkelingspad op organisatorisch, politiek of inhoudelijk vlak en krijgen daarbij een aanbod op maat. Soms georganiseerd in groepsverband, soms in persoonlijke individuele gesprekken. Niet omdat wij willen dat zij allemaal binnen GroenLinks aan het werk gaan, maar omdat wij geloven dat het begeleiden van talenten ervoor zorgt dat zij allemaal op de plek terecht komen waar hun kwaliteiten gaan bijdragen aan het geheel.”

Lees de blog met het volledige artikel.

25-10-2012

Leiden en Volgen in de Week van de Dialoog

Lago Coaching doet weer mee aan Leiden in Dialoog! Op donderdag 8 november organiseer ik een dialoogtafel met het Leidse thema ‘Leiden en Volgen’. Wat betekent Leiden en Volgen? Hoe werkt dat voor onze stad? Praat je mee?

Van 1-10 november 2012 (tijdens de Landelijke week van de Dialoog) organiseert Leiden in Dialoog voor de vierde keer gesprekstafels op diverse locaties in Leiden. Het thema van dit jaar is 'Leiden en Volgen'. We nodigen je uit om kennis te maken met Echte mensen en Echte verhalen. Waar denk jij aan bij dit thema?
 
Leiden en Volgen
Wat betekent Leiden en Volgen? Welke positieve eigenschappen associeer je ermee? Hoe werkt dat voor onze stad? En voor jou als Leidenaar? We horen graag over jouw positieve ervaringen én dromen. Wellicht leidt de dialoog tot concrete acties om die dromen in en voor Leiden te realiseren!
 
Tijdens een Dialoog
- maak je kennis met 5 tot 6 andere dialoogdeelnemers uit de stad
- krijg je ervaringen uit verschillende en verrassende hoeken te horen
- bepaal je zelf wat jij wilt delen
- zorgt een opgeleide dialooggespreksleider voor een prettige, positieve en persoonlijke sfeer aan tafel

Dialoog in de Gangmakerij
Op donderdag 8 november 2012 van 20.00 - 22.30 uur begeleid ik een dialoogtafel bij de Gangmakerij in De Framboos: Frambozenweg 21 in Leiden. Wil je ook ervaringen delen aan een dialoogtafel? Meld je bij me aan of kijk op de website!

Landelijke Week van de Dialoog
Leiden in Dialoog vindt plaats in de Week van de Dialoog die jaarlijks wordt georganiseerd door Nederland in Dialoog. In november 2012 is er in 85 plaatsen een Dag van de Dialoog. In groepen van 6-8 personen nemen zo'n 20.000 mensen deel aan zo’n 2000 tafels in het land.

24-10-2012

Lago Coaching op Startersdag 2012

Op zaterdag 3 november organiseert de Kamer van Koophandel de landelijke Startersdag 2012. Lago Coaching is vanuit de KvK Coachpool in Den Haag aanwezig met speedcoachsessies. Vind met starterscoaching antwoord op je vraag!

 

Starterscoaching
In 20 minuten een antwoord of tips op je plannen voor je eigen onderneming? Kom dan naar een van de speedcoachsessies die de hele dag door op de locatie Den Haag worden gehouden.


Meer dan twintig professionele businesscoaches ziten voor je klaar om je in korte tijd verder te helpen. Ze kunnen je daarnaast alles vertellen over starterscoaching en de KvK Coachpool. Wie weet kom je in aanmerking voor een kosteloos coachtraject.  

Landelijke KvK Startersdag
De jaarlijkse Startersdag is dé dag voor iedereen die goed voorbereid met een eigen bedrijf wil beginnen of net begonnen is. Op meer dan 18 KvK-locaties in Nederland kunnen startende en pas gestarte ondernemers een dag lang alles te weten komen over starten, netwerken, boekhouden, belasting, social media, marketing en ondernemen.


Meer info
Aanmelden voor de Startersdag kan via de website van de KvK. De Startersdag Den Haag vindt plaats in het Provinciehuis Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag. Kijk voor meer info op de website. De toegang is gratis.

24-08-2012

Pluk je geluk op de Geluksroute (15-16 sep)

Op 15 en 16 september 2012 is Leiden de plek waar je ‘Geluk kunt plukken’. Door de hele binnenstad zijn Geluksbrengers uit Leiden en omgeving actief om geluk te brengen en te delen in workshops, traktaties, lezingen, aandacht, ervaringen en geluksmomenten. Iedereen die maar wil is uitgenodigd om  dit als Geluksplukker te ontvangen, te onderzoeken of te (her)ontdekken. Ook Lago Coaching draagt een stukje geluk bij.

 

Op zondag 16 september ben ik met coachkaartspellen te vinden op de GELUKSROUTE in het Sijthoff-gebouw op de Doezastraat 1. Spelenderwijs bied ik je inzicht in wat jou gelukkig maakt in relatie tot je kwaliteiten, een conflict of vraag. Je kiest daarvoor uit de kaartspellen Kernkwaliteiten, Waardekaarten, Spel der Verlangens en Beeldkaarten. Leidende vragen zijn:  Wat maakt jou gelukkig? Welke kwaliteiten zet je daarvoor in? Hoe kun je een ongelukkig situatie gelukkiger maken?

 

De GELUKSROUTE vindt voor de eerste keer plaats en wordt georganiseerd op basis van overvloed en overwaarde. Geluk is iets waar je meer van krijgt als je het deelt. Zo ben je als geluksplukker ook tegelijk een geluksbrenger, en omgekeerd.

 

Initiatiefneemster Marike van IJssel: “Al een paar jaar loop ik rond met deze droom van een slinger van geluk door Leiden, om zo allerlei creatieve, positieve en mooie initiatieven met elkaar te verbinden. Ik hoop dat iedereen die nu meedoet met de Geluksroute net zoveel geniet als ik doe in het verwezenlijken van deze droom.”

 

Meer weten over de Geluksroute of zelf geluk brengen? Kijk op www.geluksroute.nu.

02-06-2012

Loslaten
Een veelgehoord advies in coaching is ’loslaten’. Loslaten van frustraties, situaties en overtuigingen. Een van de moeilijkste dingen om te doen als je niet weet hoe. Eng bovendien, omdat je niet weet wat je terugkrijgt.

 

Ook de stap zetten naar ondernemerschap betekent loslaten: van comfort, veiligheid, voorspelbaarheid en status. Zelf heb ik lang gewacht op ‘het perfecte moment’ om met mijn onderneming te starten. Tot ik besefte dat dat wachten eigenlijk een verlangen was naar veiligheid en zekerheid... precies tegengesteld aan wat ondernemen is: een spannende duik in een avontuur dat je zelf moet maken.

 

De VVAO (Vereniging voor Hoogopgeleide Vrouwen) wijdde er een themanummer aan en ik schreef er een persoonlijke column over. Lees het op p.19 van het VVAO-magazine 'Loslaten' (pdf).

17-01-2012

Coaching voor Leidse starters via KvK Coachpool

Lago Coaching is geselecteerd als een van de zeven ondernemerscoaches in de KvK Coachpool Leiden. Onder bepaalde voorwaarden kunt u als startend ondernemer in aanmerking komen voor een gesubsidieerd coachtraject.

 

KvK Coachpool Leiden helpt recent gestarte ondernemers bij het maken van een succesvolle start. Onder bepaalde voorwaarden kunnen startende ondernemers in Leiden in aanmerking komen voor coaching bij hun bedrijfsactiviteiten. De gemeente Leiden en SWO betalen € 750,- mee aan deze persoonlijke begeleiding.

 

Het doel van de coaching is om de kwaliteit van het ondernemerschap te verhogen en de overlevingskansen te vergroten. De KvK Coachpool 2012 bestaat uit zeven professionele coaches met ervaring op het gebied van ondernemerschap.

Lago Coaching richt zich specifiek op zzp'ers en kunstenaars met vragen rond marketing, positionering en persoonlijk ondernemerschap.

 

Kijk voor meer info op www.kvkcoachpool.nl/leiden

12-01-2012

Workshop Creatieve aandacht voor jezelf

Lekker met je handen bezig zijn en tegelijk inzichten opdoen voor je persoonlijke thema of vraag. Dat kan met Creatieve Coaching. Even alle tijd en aandacht voor jezelf terwijl je meer leert over schilderen en kleurgebruik.

 

In een workshop van één dagdeel ga je samen met andere deelnemers aan de slag met je persoonlijke vraag of doelstelling. Die kan te maken hebben met je werk, je ontwikkeling of iets anders dat je bezighoudt. De sessie is een combinatie van creatief bezig zijn (tekenen, schilderen, kleuren) en coaching (reflecteren en benoemen).

 

Mee naar huis

Na de workshop neem je een aantal concrete en verhelderende resultaten mee naar huis: 

  • Een positieve middag met volledige aandacht voor jezelf
  • 3 persoonlijke kunstwerken
  • Praktisch inzicht in tekenen, schilderen en gebruik van kleuren, vlakken en ruimte
  • Inzichten en handvaten voor je persoonlijke vraag of doelstelling
  • Concrete actiepunten om thuis direct mee aan de slag te gaan

Je hoeft voor deze workshop niet te kunnen tekenen!

 

Begeleiding
De begeleiders zijn twee enthousiaste professionals op het gebied van creatieve expressie en coaching.
Annemiek Groenewegen: kunstenaar, vormgever en ondernemer, sinds 2004 actief met AnnemieksAtelier, creatieve samenwerking en workshops voor jong en oud.
Gemma Lago: gediplomeerd coach en ondernemer, sinds 2009 actief met Lago Coaching, persoonlijke ontwikkeling, communicatie en workshops voor volwassenen.

 

Meer info
We geven de workshop regelmatig. Je kunt je alleen of met iemand samen opgeven of de workshop boeken voor een groep of team. Neem contact met me op voor meer informatie.  


10-01-2012

Nieuwe look!

Lago Coaching heeft een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Je ziet het op deze website. Bovendien is het nu eenvoudig om nieuwsberichten te delen via je social media. Spread the word!

 

Wil je reageren? Laat een reactie achter!